Polentovo-pomerančové sušenky

Chutné a netradiční občerstvení vám nabídne recept Apetýtu – má ho pro vás cukrářka a blogerka Maria Matuszek z Laskomin od Maryny.

Na výrobu budete potřebovat:

  • 150 g hladké mouky
  • 40 g kukuřičné polenty
  • 80 g třtinového cukru
  • špetku soli
  • 125 g změklého másla
  • 50 g kandované pomerančové kůry

Postup najdete v přiloženém audiu.

Související

  • Čokoládový fondán

    Čtvrteční recept Apetýtu vám nadiktuje šéfkuchař Petr Svoreň, který je expert na umělecky servírované pochoutky. Ta dnešní bude plná čokolády, navíc to není nic složitého.

  • Banánová lízátka

    Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu.

  • Trhanec s jablky a rozinkami

    Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí jedna, kterou najdete zejména na lístcích vídeňských kaváren.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.