Čokoládový fondán

Čtvrteční recept Apetýtu vám nadiktuje šéfkuchař Petr Svoreň, který je expert na umělecky servírované pochoutky. Ta dnešní bude plná čokolády, navíc to není nic složitého.

Na čokoládový fondán bude potřebovat:

  • 5 vajec
  • 250 g másla
  • 300 g čokolády na vaření
  • 20 g kakaa
  • 150 g cukru moučka

Postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

  • Ostružinová povidla

    Babské rady vám každé pondělí přináší nepřeberné množství rad a receptů. Tentokrát vám nabídneme recept na ostružinová povidla.

  • Čokoládová zmrzlina s ovocem

    Blíží se víkend, a tak možná plánujete sobotní či nedělní dezert. Vhod by vám mohl přijít dnešní apetýtový recept. Máme pro vás tip na domácí čokoládovou zmrzlinu.

  • Smažené švestky ve skořicovém těstíčku

    Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.