Tradiční regionální speciality Zlínského kraje

Dožínková jídla na Hané

Co jedli lidé v historii v letních měsících v čase sklizně? A jak vypadala dožínková slavnostní tabule na Hané?

O tom si povídal s etnografem Pavlem Hlavačkou z Muzea Kroměřížska redaktor Českého rozhlasu Zlín Lukáš Veselý.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.