Tibor Novotný z Jarošova odkryl tajemství své prababičky a vyhrál kulinářskou soutěž

26. leden 2022

V soutěži Českého rozhlasu Pochoutkový vyhrál za rok 2021 recept pana Tibora Novotného z Jarošova. Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím je tajným receptem jeho prababičky.

V neděli 9. ledna vyvrcholil pátý ročník kulinářské soutěže Českého rozhlasu Pochoutkový rok. Nejlepším receptem roku 2021 se stala nadívaná kachna s karamelizovaným zelím od Tibora Novotného z Jarošova na Uherskohradišťsku, který tak získal poukázku na nákup kuchyňského vybavení v hodnotě 30 000 Kč.

Čtěte také

Recept mu prozradila jeho babička. Měla ho od své maminky, která pracovala jako vrchní kuchařka u knížecího rodu Lichtenštejnů na zámku ve Valticích a v Lednici. Recept vymyslela sama a kníže Jan jí za něj tehdy nabídl 20 zlatých s tím, že recept nesmí nikdy nikomu prozradit. Babička ho až těsně před svou smrtí prozradila svému vnukovi Tiborovi Novotnému, který ho poprvé uveřejnil až v Pochoutkovém roce. A tak se speciální recept na pečenou kachnu nadívanou játry dostává na veřejnost až nyní. Vyzkoušet ho můžete i vy.

Patrik Rozehnal a Tibor Novotný ve své kuchyni

Jaké zážitky si pan Tibor Novotný přináší z natáčení nebo z vyhlašování výsledků soutěže? A co si za výhru koupí? I to prozradil v rozhovoru, který vám nabízíme v záznamu

Vy se už nyní můžete zapojit do nového ročníku této soutěže. Pochoutkový rok 2022 je tentokrát na sladko. Pochlubte se svým osvědčeným rodinným receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně v celkové hodnotě 100 000 korun.

Podrobnosti o novém ročníku včetně přihlášky najdete ZDE.

Spustit audio

Související