Natáčení s Mentawajci je úplně jiné než s Pierrem Richardem, říká se smíchem režisér filmu Dvě slova jako klíč Dan Svátek

Dvě slova jako klíč a v souvislosti s tímto filmem ve studiu Českého rozhlasu Zlín dva hosté: režisér Dan Svátek a Martin Gazda, koproducent filmu.

Nový český film Dana Svátka Dvě slova jako klíč, který je volným pokračováním úspěšného snímku Úsměvy smutných mužů, je natočený podle stejnojmenné knihy spisovatele Josefa Formánka. Film se natáčel v celé řadě lokací po celém světě jako například ve Francii, New Yorku, Japonsku, Indonésii, Indii, Dánsku, Himalájích či na ostrově Siberu, ale také ve Zlíně, kde vznikla podstatná část filmu. Diváci tak ve snímku uvidí bývalý baťovský areál, prostory Krajské nemocnice Tomáše Bati, Obchodního domu, jeden z bytů Morýsových domů a další záběry z ulic města Zlína.

Jedním z koproducentů filmu je i Martin Gazda ze společnosti IS Produkce, který stojí i za prvním snímkem Dana Svátka Úsměvy smutných mužů. Ten v rozhovoru nechal posluchače nahlédnout do zákulisí natáčení. Na vlny Českého rozhlasu Zlín se připojil i režisér Dan Svátek, který přidal podrobnosti z castingů a prozradil například to, jak se podařilo získat francouzského herce Pierra Richarda, nebo jaké bylo natáčení s domorodým kmenem Mentawajců z ostrova Siberut. Rozhovor s oběma vám nabízíme v záznamu.

Spustit audio

Související