Na rozhlasové pohovce zpovídal Jožka Kubáník děti slavných rodičů: Zuzanu Hášovou a Ondřeje Rychlého

Na pohovku Jožky Kubáníka tentokrát usedli Zuzana Hášová a Ondřej Rychlý. Tématem totiž byly Děti slavných rodičů. 

Jak vnímají popularitu děti slavných rodičů? Byl jim zájem veřejnosti příjemný? Využívali někdy toho, že jejich rodiče jsou slavní? Kdo chodil do školy na třídní schůzky?

I o tom byla řeč v dalším pořadu Jožky Kubáníka, kde "na pohovce" zpovídal své hosty na téma Děti slavných rodičů. Slyšet jste mohli rozhovor s dcerou herečky Květy Fialové a režiséra Pavla Háši Zuzanou Hášovou, která je nyní výtvarnicí, a synem herce Petra Rychlého Ondřejem, který jde ve stopách svého otce.

Poslechněte si záznam tohoto pořadu.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Na pohovce Jožky Kubáníka: O dětech slavných rodičů

 „Dobrý den, my vás máme moc rádi, mohli bychom se s vámi vyfotit?“ Tuhle otázku jsem slyšel na ulici mnohokrát. Ne, netýkala se mě, většinou ji dostávala Květa Fialová, když jsme se spolu procházeli tu po Uherském Hradišti, tu po Praze, ale třeba také po pláži na dovolené ve Španělsku, kde ji kromě nás trávila i spousta dalších Čechů. „Ale samozřejmě, miláček nás vyfotí,“ odpovídala ochotně paní Květa a to už mi nadšená obdivovatelka oblíbené herečky podávala mobil a já jsem fotil a fotil a fotil. „Ukažte,“ vyzvala pak ještě paní Fialová, „vy vypadáte božsky, já vám to samozřejmě kazím,“ polichotila nakonec pokaždé ještě zájemkyni o fotku a pokračovali jsme v procházce.

„Musí to být otravné, co?“ zeptala se mě jednou paní Květa. „Otravné to není, ale vlastně tě nemůžu mít jen tak sám pro sebe,“ přemýšlel jsem nahlas. „To víš, my herci jsme takové veverky. Pořád někde skáčeme, spousta lidí se s námi fotí, protože nás někde zahlédli v televizi, ale často ani neví, kdo jsme, jak se jmenujeme. To se mi stalo už mnohokrát,“ vysvětlovala paní Fialová a já jsem jí musel dát zapravdu. Stalo se nám, že jsme přišli do restaurace a servírka spráskla ruce a volala na celý lokál: „To mi nikdo neuvěří, že nás navštívila Stella Zázvorková.“

Pak mi ta otázka paní Květy ale nedala spát a často jsem přemýšlel, jak se asi dřív cítila její dcera, když šla s maminkou na procházku a vlastně si ji společně neužily, protože je pořád někdo zastavoval a chtěl po slavné herečce podpis, fotku nebo jen vlídné slovo. A jak se asi cítily další děti slavných rodičů? Těšilo je, když maminku či tatínka zastavovali cizí lidé na ulici a dávali jim vědět, jak moc je obdivují? Nebo je to štvalo a kazilo jim to společné chvíle, kterých kvůli velkému vytížení rodičů nebylo moc?

Rozhodl jsem se, že si na moji rozhlasovou pohovku děti slavných rodičů pozvu a na všechno, co se mi honí hlavou, se jich zeptám. Pokud chcete být u toho, poslechněte si záznam tohoto pořadu. Těšit se můžete na zmiňovanou dceru paní Fialové Zuzanu Hášovou a také na syna herce Petra Rychlého Ondřeje. Jsem moc zvědavý, co se od nich dozvím.

Jožka Kubáník

autoři: Jožka Kubáník , Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.