„Těším se, že budu režírovat svého vlastního otce,“ říká herec Ondřej Rychlý, který je i režisérem

Ondřej Rychlý si zvolil stejné povolání jako jeho rodiče: otec Petr Rychlý a máma Pavla Vojáčková. Všichni jsou herci. Jeho tatínkem ze seriálu Gympl s ručením omezeným je Jožka Kubáník, který si ho pozval na pomyslnou rozhlasovou pohovku, aby ho vyzpovídal na téma Děti slavných rodičů.

Jaké to mají děti slavných rodičů? Jak vnímají jejich popularitu? Nejen to prozradil v rozhovoru syn herce Petra Rychlého Ondřej.

Jako svou profesi si Ondřej zvolil také herectví. Rodiče mu podle jeho slov tuto volbu nerozmlouvali, jen ho velmi dobře připravili na to, že to je těžké a náročné povolání. Před tátou má jako herec trému, protože jeho hodnocení a názor je pro Ondřeje významný a mohou si doma vše říct.

Ondřej je také režisérem a skladatelem. „Momentálně mě nejvíc naplňuje režie,“ odpovídá na otázku, které své povolání považuje za stěžejní. Prozradil také, že brzy bude v divadle Kalich režírovat i svého otce Petra Rychlého. Muziku pak skládá pro svou životní partnerku Terezu, se kterou má syna Tobiáše.

Poslechněte si celý rozhovor, ve kterém se také dozvíte, jestli už i Ondřeje na ulici lidé poznávají a zastavují.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Ondřej Rychlý a Jožka Kubáník
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.