Na diskotéce v Slušovicích na Zlínsku se na halloweenské akci s názvem Masakr párty zranilo 8 mladých lidí

30. říjen 2022 13:22

Policie vyšetřuje události na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, které se staly v noci na neděli 30. října. V tlačenici se tam  zranilo osm lidí ve věku od 15 do 20 let. Jeden z nich je ve velmi vážném stavu.

V sobotu 29. října před půlnocí se na schodišti před vstupem do hudebního klubu SUD vypukla tlačenice, při níž se zranilo osm lidí. Šlo o haloweenskou akci s názvem Masakr párty.

Jak uvedla mluvčí krajských policistů Monika Kozumplíková, vzhledem k vysokému počtu návštěvníků, kteří se nemohli dostat dovnitř ani ven, došlo na schodišti k přelidnění, panice a následně ke zranění několika mladých lidí.

Na místo vyjíždělo 5 záchranářských vozidel. Záchranáři ošetřili tři muže a 5 žen. Podle mluvčího Jakuba Omelky šlo o lidi v bezvědomí nebo měli takzvaný crush syndrom – to je porucha, která je důsledkem masivního stlačení právě při tlačenicích. Na místě zasahovali i hasiči.

Z osmi zraněných bylo následně ve zlínské nemocnici hospitalizováno 5 lidí. Všichni jsou mladiství. Podle mluvčí nemocnice Dany Lipovské je jeden z nich v kritickém stavu, další 3 mají středně těžká poranění a jeden je v nemocnici na pozorování.

Podle některých informací byli mladiství pod vlivem alkoholu.

Případ vyšetřují kriminalisté jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Viníkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na čtyři roky. Policisté také žádají svědky o poskytnutí video záznamů z mobilních telefonů.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související