Tlačenice, panika, křik – tak popisují účastníci incident na diskotéce ve Slušovicích

31. říjen 2022 14:37

Na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku se v noci na neděli 30. října 2022 zranilo 8 mladých lidí. Případ vyšetřují kriminalisté jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

V sobotu 29. října před půlnocí se na schodišti před vstupem do hudebního klubu SUD vypukla tlačenice, při níž se zranilo osm lidí.. Šlo o haloweenskou akci s názvem Masakr párty.

Čtěte také

„Byli jsme v klubu, a když jsme z něj chtěli odejít, protože tam bylo opravdu nedýchatelno, dostali jsme se na střed schodiště. Tam to všechno začalo. Lidi se začali hodně mačkat a dole už nás nechtěli pouštět ven. Vznikla panika, všichni začali strašně řvát, křičet,“ popisuje sobotní noční děti v klubu ve Slušovicích v reportáži dvacetiletá Adéla, které se nakonec podařilo z tlačenice dostat ven. „Mě vytáhli mezi prvními. Vytáhl mě přítel za ruce, kdy mě táhl břichem po schodišti,“ vzpomíná.

Její osmnáctiletá sestra Natálie v té době zůstala v davu uprostřed schodiště klubu, kde omdlela. Ta třesoucím se hlasem dodává: „Po těle mám modřiny, protože, když jste spadli na zem, tak do vás ostatní kopali, aby se dostali ven.“

V tlačenici se ve Slušovicích zranilo 8 lidí, 5 z nich odvezli lékaři do zlínské nemocnice. V pondělí 31. října zůstali hospitalizovaní 3 mladí lidé. Jeden z nich je stále ve vážném stavu, druhý má středně těžká poranění, další zranění lehká. Podle mluvčí zlínské nemocnice Dany Lipovské lékaři dva zraněné propustili.

Případ vyšetřují kriminalisté jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a hned v úvodu šetření začali prověřovat záznamy z kamer i videozáznamy účastníků. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související