Mise téměř nemožná. Parkování na Vsetíně je velký problém

Jeden z největších problému Vsetína je parkování.

Nejkritičtějšími místy jsou ulice Smetanova v centru města a sídliště Sychrov a Rokytnice.

Třeba ve Smetanově ulici je povolené parkování pro zásobování na patnáct minut a jsou tady i úseky, kde není povolené parkování vůbec. Právě tady městští policisté rozdají nejvíce pokut.

Jak uvedl ředitel strážníků Patrik Pecina, hodně aut tady parkuje po celý den. Řidiči sázejí na to, že strážníci nemohou být všude a blokují téměř všechna parkovací stání.

Situace se navíc zhoršila poté, co odstartovala výstavba podzemního parkoviště u vlakového nádraží. Radnice tehdy doporučila lidem využívat stání na autobusovém nádraží, kde je povolené parkování na dvě hodiny zdarma s použitím parkovacích hodin. Bohužel ale tady řidiči moc neparkují.

Lepší sociální služby, více cyklostezek a útulek pro zvířata. Lidé ve Vsetíně vybírali, co chtějí ve městě

Budova radnice ve Vsetíně

Rekordní počet Vsetíňanů hlasoval o změnách ve městě

Radnice po dobu výstavby parkovacího domu kromě autobusového nádraží lidem nabídla třeba parkování u Zimního stadionu na Lapači, kde je až 120 míst. Podle vedení radnice jsou ale lidé pohodlní a parkoviště také příliš nevyužívají.

Vedení města proto zvažuje zvýšení poplatků za parkování v centru, jejich výši ale bude schvalovat až zastupitelstvo, které vzejde z komunálních voleb.

Dalším krokem je pak výstavba nových parkovacích ploch. Ty letos vznikly u základních škol a aktuálně se staví také parkoviště se čtrnácti místy u Lidového domu na dolním náměstí. Tedy přímo v centru.

Situaci s parkováním by mohl výrazně zlepšit právě parkovací dům s více než šedesáti místy, Vsetíňané se ho ale dočkají až příští rok v létě.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související