Město Karolinka se mění – místo bývalých skláren bude prádelna a sportovní areál, v centru dopravní terminál

5. srpen 2021
Zprávy ze Zlínska

V místě bývalých skláren v Karolince na Vsetínsku, která byla vždy jednou z dominant města, vzniknou sportovní areál a obří prádelna. V centru obec plánuje vybudovat přestupní dopravní terminál.

Čtěte také

Areál bývalých skláren v Karolince na Vsetínsku už má nového majitele. Historickou budou zakoupila společnost Synot podnikatele Ivo Valenty. Českému rozhlasu to potvrdila nezávisla starostka obce Marie Chovanečková. Podle ní tam investor plánuje úpravu prostor i pro sportovní využití.

Dopravní terminál

V centru obce Karolinka bude vybudován nový dopravní terminál. Stavět se má začít ještě letos. Projekt připravuje obec společně se Správou železniční dopravní cesty.
Železničáři už vybudovali železniční zastávku. Karolinka postaví čekárnu, parkoviště, nové silnice a chodníky. Počítá se také s myčkou na kola pro cyklisty. Vzhled nového terminálu přibližuje nezávislá starostka města Marie Chovanečková:

Nové workoutové hřiště

Novinkou pro místní občany i návštěvníky Karolinky je nové workoutové a parkúrové hřiště. Nachází se u cyklostezky u vody. Podle nezávislé starostky Marie Chovančekové pokryla více než polovinu nákladů dotace od státu.

Spustit audio

Související