Lidé z celé republiky přispěli zlínské zoo už osmi miliony korun

24. březen 2021 15:22

Měsíc provozu zaplatili zlínské zoologické zahradě lidé svými příspěvky. Od začátku března zakoupili dárkové poukazy nebo poslali na sbírkové konto celkem osm milionů korun.

Zahrada se kvůli ročnímu uzavření dostala začátkem jara na hranici ekonomické udržitelnosti. Na provoz potřebuje sedm milionů korun měsíčně. Ředitel zoo Roman Horský uvedl, že peníze má zoo jen do konce dubna.

Příznivci zlínské zoo po této informaci opakovaně zahltili dárkový e-shop zahrady. Zájem o dárkové poukazy zlínské zoo je enormní. Protože stránky zoo byly několikrát zahlceny, jejich správce opakovaně navyšoval přenosovou kapacitu. Podle mluvčí zoo Romany Bujáčkové by už úplný kolaps systému neměl nastat, pomalejší odezvy ale zřejmě budou.

„Ano, jste to Vy, naši návštěvníci a fanoušci, kdo nás nyní drží nad vodou,“ uvádí zoo na svém facebookovém profilu. Moc Vám děkujeme za trpělivost a obrovskou vlnu podpory pro naše zvířecí obyvatele, kterou nám dokazujete každý den. Pokud se Vám nedaří dokončit objednávky, nechte to prosím na později. Dojít může také k opožděnému doručení poukazů.

Všechny články, které se týkají zlínské zoo v době koronaviru, najdete na https://rozhl.as/ZooZlin.

Věřejnost pomáhá i dalším zahradám

I zoo ve Dvoře Králové pomáhají dárci. Tato zoologická zahrada od víkendu od zhruba 30 000 drobných přispěvatelů dostala přes deset milionů korun. „To nám stačí na pokrytí provozu na celý duben,“ řekl ředitel zoo Přemysl Rabas.

Spustit audio

Související