Kuře v peřince
Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.
Co budete na kuře v peřince potřebovat?
- půl upečeného kuřete
- 200 g mraženého hrášku
- bramborovou kaši
- 300 ml smetany ke šlehání
- 200 ml kuřecího vývaru
- 250 g čerstvého špenátu
- 3 jarní cibulky
- 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- hrst petrželky
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci rozpálíme olej a opečeme jarní cibulku do zlatova.
- Přidáme špenát a pár minut opékáme.
- Kuře zbavíme kůže a kostí a maso natrháme na kousky.
- Vše zalijeme vývarem, přidáme hořčici a přivedeme k mírnému varu.
- Vaříme 10 minut, nakonec vmícháme hrášek, smetanu a petrželku.
- Osolíme a opepříme, kaši rozprostřeme na kuřecí směs, polijeme rozpuštěným máslem a zapečeme.
Související
-
Kuře se sladkokyselou omáčkou
Kuřecí maso je surovina, kterou máme v lednici nebo v mrazícím boxu téměř vždy. Pojďme malinko experimentovat a připravit si kuře se sladkokyselou omáčkou.
-
Kuře na zázvoru
Jaké chutě spolu fungují? A co je při kombinování různých ingrediencí nejdůležitější? I to se dozvíte v dnešních apetýtových receptech s kuchařem Oskarem Klanertem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.