Kuře se sladkokyselou omáčkou

Kuřecí maso je surovina, kterou máme v lednici nebo v mrazícím boxu téměř vždy. Pojďme malinko experimentovat a připravit si kuře se sladkokyselou omáčkou.

Budete potřebovat:

  • 400 g kuřecích řízků
  • 1 vejce
  • 1 lžíci škrobu
  • 0,1 l oleje
  • sůl

Na omáčku:

  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíci nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíci škrobu
  • 2 lžičky octa
  • 4 lžičky červeného vína
  • 5 lžiček sójové omáčky

Postup:

  1. Maso nakrájené na kousky osolíme, obalíme ve vajíčku, zlehka posypeme škrobem a necháme chvilku odležet.
  2. Osmažíme v rozpáleném tuku, vyndáme na talíř a do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, zázvor, plátky česneku, cukr a zalijeme škrobem rozmíchaným v deci vody.
  3. Dochutíme octem, vínem, sójovou omáčkou a solí.
  4. Touto pikantní omáčkou přeléváme maso při servírování, jako přílohu doporučujeme salát z čerstvého zelí nebo šťouchané brambory.

Související

  • Vepřové s meruňkami v kari

    Recept plný masa, cibule i moravských meruněk vás čeká v dopoledním Apetýtu.

  • Játra se slaninou a cibulí

    Dnes vám Apetýt nabízí rychlý recept na směs, která vám bude chutnat na topinkách nebo s bramborovou kaší a zelenými fazolkami. Uděláme s játra se slaninou a cibulí.

  • Houbový stroganoff

    Počasí přeje houbařům a vy, kteří se do lesa vydáváte a nevíte, co s plnými košíky, zbystřete. Máme pro vás totiž originální a zdravý recept na houbový stroganoff.