Vepřové s meruňkami v kari

Recept plný masa, cibule i moravských meruněk vás čeká v dopoledním Apetýtu.

Možná máte z loňské sezóny ještě ve spíži meruňkovou zavařeninu, pokud ne, použít do tohoto jídla můžete i meruňky čerstvé.

Budete potřebovat:

  • 4 porce vepřové kýty (po 150 g)
  • 500 g cibule
  • 1 lžíci kari
  • 300 g meruněk (zavařených)
  • 150 g másla
  • mletý koriandr
  • pepř
  • česnek
  • sůl

Postup:

  1. Vepřové maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme mletým koriandrem a potřeme česnekem.
  2. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a podusíme na másle, potom vyjmeme, do másla vsypeme kari a orestujeme.
  3. Do zapékací mísy vložíme cibulku a maso, které zalijeme šťávou z meruněk a máslem s kari.
  4. Pečeme 40 minut, potom přidáme poloviny vypeckovaných meruněk a pečeme ještě 10 minut na 180 stupňů.
  5. Ideálně podáváme s rýží.