Vepřové s meruňkami v kari

Recept plný masa, cibule i moravských meruněk vás čeká v dopoledním Apetýtu.

Možná máte z loňské sezóny ještě ve spíži meruňkovou zavařeninu, pokud ne, použít do tohoto jídla můžete i meruňky čerstvé.

Budete potřebovat:

  • 4 porce vepřové kýty (po 150 g)
  • 500 g cibule
  • 1 lžíci kari
  • 300 g meruněk (zavařených)
  • 150 g másla
  • mletý koriandr
  • pepř
  • česnek
  • sůl

Postup:

  1. Vepřové maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme mletým koriandrem a potřeme česnekem.
  2. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a podusíme na másle, potom vyjmeme, do másla vsypeme kari a orestujeme.
  3. Do zapékací mísy vložíme cibulku a maso, které zalijeme šťávou z meruněk a máslem s kari.
  4. Pečeme 40 minut, potom přidáme poloviny vypeckovaných meruněk a pečeme ještě 10 minut na 180 stupňů.
  5. Ideálně podáváme s rýží.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.