Kryté bazény na Valašsku dostávají moderní tvář. Mění se i zlínské lázně

Návštěvníci krytých bazénu jsou stále náročnější a za dobrým koupáním neváhají cestovat do sousedních měst.

Letos v létě se proto pustili dělníci do oprav téměř ve všech městských bazénech ve Zlínském kraji. Zatímco někde chtějí nabídnout větší komfort návštěvníkům, jinde řeší zásadní opravy.

Třeba městské lázně Vsetína jsou vůbec nejstarším na Valašsku. Lidé si tady mohli poprvé zaplavat už v roce 1961.

Radnice se je proto rozhodla za 21 milionů korun opravit. Důvodem je také to, aby lázně uspěly před konkurencí a lidé nejezdili za koupáním do sousedních měst.

Nejvíce peněz půjde do rekonstrukce technologie vody, přívodu tepla a vzduchotechniky. Ty jsou už dokonce v havarijním stavu. Radnice chce především úplně změnit systém vytápění a hospodaření s vodou, teplo z odpadních vod plánuje využít na ohřev bazénů.

Opravy se ale budou týkat šaten, a opraví se také sociální zařízení. Vylepšení se dočká i wellness, kde u parní a finské sauny přibude například vířivka, tepidárium či Kneippův chodník.

Vsetínským lázním nejvíce konkuruje moderní bazén ve Valašském Meziříčí. Přestože stojí jen pouhých deset let, i tady se letos pustili do oprav. Za 13 milionu korun opravují dělníci celé přízemí, ochozy okolo bazénu, sprchy a šatny. Krytý bazén má vadnou hydroizolaci, opravy tak mají zamezit protékání vody do technického zázemí.

Opravy za 12 milionů korun dělají stavební firmy také v krytém bazéně v Rožnově pod Radhoštěm, tady se pracuje za plného provozu. Nejvýraznější změnou bude změna vstupu, šaten a sprch.

Ve Zlíně v dubnu začala v lázních výstavba odpočinkové a relaxační zóny s whirlpoolem. Opravuje se také bazén. Bazén by se měl otevřít v září.

autor: Gabriela Hykl

Související