Podívejte, jak se změní lázně ve Zlíně. Radnice investuje třicet čtyři milionů korun

15. leden 2018

Více než třicet milionů korun investuje letos zlínská radnice do úprav městských lázní. Vyroste v nich odpočinková a relaxační zóna.

Návštěvníci lázní se mohou těšit například na dva whirpool bazény s kapacitou dvaceti míst. Nepůjde o jedinou změnu, původní dvojité řešení prosklených plastových stěn nahradí prosklená sloupopříčková hliníková fasáda, dojde také k úpravě technického zázemí objektu. 

Magistrát na fotografiích zveřejnil podobu nových prostor.

„U přípravy projektu jsme hodně komunikovali i s památkáři. Nyní je vše připraveno a ty práce začnou v dubnu a končí v říjnu. Víme už také termín, kdy bude bazén uzavřený pro veřejnost. Bude to v letních měsících a to od pětadvacátého června do devátého září,“ uvedl mluvčí Zlína Zdeněk Dvořák.

Odpočinková a relaxační zóna bude umístěna v nově vzniklé přístavbě v jihovýchodní části areálu.

Nová podoba bazénu ve Zlíně

Nové prostory jsou navrženy tak, že budou přístupné i postiženým lidem. „Se stávající halou budou propojené takzvaným krčkem,“ uvedl náměstek primátora Jiří Korec, který má na starosti investice města.

Rekonstruován byl nedávno i pětadvacetimetrový bazén. Došlo k statickému zajištění budovy, zateplení střechy a opravě vnějšího pláště objektu včetně prosklené jižní stěny.

Bylo také vybudováno nové Sport centrum. Jeho součástí je nový nerezový bazén s teplotou vody 32 stupňů celsia určený pro organizovaný výcvik plavání menších skupin dětí až seniorů, malá tělocvična a zázemí pro tyto činnosti.

Nová podoba prostor lázní ve Zlíně
autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související