Postavíme nové venkovní koupaliště, rozhodli radní v Uherském Brodě

12. prosinec 2017 16:40

V Uherském Brodě bude nové venkovní koupaliště. Venkovní bazény město postaví u stávajícího krytého aquaparku. Nový areál bude stát 70 milionů korun

Stavební práce plánují radní zahájit v roce 2020 a investovat do areálu i parkoviště chtějí 70 milionů korun. V jednání přitom byla i oprava starého areálu v ulici U Plovárny, zastupitelé ale rozhodli, že výhodnější bude postavit bazény nové. 

„Starý areál je provozuschopný pouze s vypětím všech sil. Stav nebude dlouhodobě udržitelný,“ uvedl starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar. 

"Počítáme s tím, že by se venkovní areál mohl propojit s vnitřním areálem, kde dneska máme plavecký bazén. Ten bychom nemuseli znovu stavět a mohli bychom se soustředit pouze na zábavní bazén a dětské brouzdaliště," uvedl starosta. 

Zábavní bazén s plochou 675 metrů čtverečních podle něj doplní několik vodních atrakcí. Brouzdaliště by mělo zabírat plochu 96 metrů čtverečních. 

Součástí chystaného projektu je i výstavba nového parkovacího domu na Slováckém náměstí v bezprostředním sousedství akvaparku. Na místě parkoviště, které už kapacitně nedostačuje, by podle Kunčara měl stát jednopodlažní až dvoupodlažní parkovací dům. 

Městské koupaliště je z roku 1934. Výstavba nového venkovního bazénu se dostala i mezi deset priorit, které si lidé odhlasovali ve veřejné anketě. 

Do ukončení výstavby bazénů zůstane staré koupaliště v ulici U Plovárny v provozu. Po jeho následném uzavření by prostor mohl být podle představ města využit k výstavbě bytových domů, domova pro seniory nebo objektů občanské vybavenosti.  

Spustit audio

Související