Každý má svůj Mount Everest a mně se ten můj podařilo zdolat, říká Dagmar Kurečková

Dagmar Kurečková zasvětila svůj profesní život práci s dětmi a věnuje se jim i v důchodovém věku. Jako průvodkyně je provází zámkem Lešná ve zlínské zoologické zahradě. Jejím nejnovějším koníčkem je otužování.

NAPLNO s Věrou Hotařovou. To je nový cyklus rozhovorů s lidmi, kteří si dokáží užívat života i ve zralém věku. Kde berou sílu, chuť, proč to dělají a co jim to přináší? O tom debatuje Věra Hotařová se svými hosty na vlnách Českého rozhlasu Zlín každé poslední pondělí v měsíci.

Dagmar Kurečková ze Zlína pracovala celý život s dětmi jako učitelka v mateřské škole. Je pověstná jako velmi kreativní učitelka, pro své žáčky vymýšlela skvělé tvořivé hry, jako například na horské záchranáře nebo na plavbu kolem světa.

Její osobní srdcovou záležitostí je kraj kolem Radhoště a příroda vůbec. S manželem i pejskem se často vydávají na turistické výpravy. V současnosti ji také můžeme potkat jako průvodkyni v zámku Lešná, který je součástí zlínské zoologické zahrady. Při prohlídkách a zážitkových programech pro děti ji dokonce můžete vidět v kostýmu, což je pro děti spolu s připravenými hrami fascinující.

Jejím nejnovějším koníčkem je otužování. "Doma se každý den poctivě minutu sprchuju ledovou vodou. V autě pak pořád vozíme ručník a plavky. A když někde jdeme s manželem a objevím vodní plochu, tak manžel už ví, že dávám povel,“ říká s humorem sobě vlastním Dagmar Kurečková a dodává, že nejraději má ráda místa, kde nejsou lidé: „Na koupaliště vůbec nechodím. Mě nabíjí to, že fakt vlezu do nějakého rybníka. Nikde nikdo, jenom kačeny a já jsem tam sama a hladím si tu vodu.“

Tento koníček je v souladu i s mottem, které jí kdysi napsal úspěšný horolezec Radek Jaroš a které zní: Každý má svůj Mount Everest. „Napsal mi tehdy, že mi přeje při tom mém zdolávání pomyslného Mount Everestu, ať se mi to všechno podaří. A mně se to podařilo,“ dodává Dagmar Kurečková v inspirativním rozhovoru, který nabízíme v další epizodě pořadu Naplno s Věrou Hotařovou

Spustit audio

Související