Julie Dančenková: Odchod z Holešova

30. listopad 2022

Poslední 23. část seriálu Nový život v nové zemi, který sleduje osudy Ukrajinky Julie Dančenkové a její rodiny v České republice.

Více než tři čtvrtě roku jsme mohli nahlížet do života ukrajinské uprchlice Julie Dančenkové, která žije od března v Holešově na Kroměřížsku. Nabízíme poslední díl tohoto seriálu, protože Julie a její rodina z Holešova odchází. Kam? Jaké změny se ženám v poslední době staly a co je nyní čeká?

To se dozvíte v závěrečné reportáži seriálu Nový život v nové zemi, který připravila redaktorka Českého rozhlasu Zlín Petra Kopásková.

Julie Dančenková z Ukrajiny

Julie Dančenková

Julie Dančenková (Юлия Данченко) z ukrajinského Kyjeva uprchla brzy po začátku války se svou maminkou a devadesátiletou babičkou do Holešova, který se jim stal dočasným domovem. Jak se jim žije v nové zemi? S jakými starostmi se potýkají a jaké radosti zažívají? Osud těchto tří žen pro vás budeme sledovat.

Všechny díly seriálu Nový život v nové zemí najdete ZDE na webových stránkách Českého rozhlasu Zlín i v podcastových aplikacích MujRozhlasSpotify nebo Google Podcasty pod názvem Příběh Ukrajinky Julie Dančenkové.

autoři: Petra Kopásková , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související