Jaký byl Zlín Film Festival 2023 s Českým rozhlasem?

8. červen 2023

Od 1. do 7. června proběhl  63. ročník Zlín Film Festivalu a jako každý rok byl Český rozhlas jeho nedílnou součástí. 

V průběhu celého festivalu jste se s Českým rozhlasem mohli setkávat v koma modulech v parku Komenského ve Zlíně, navštívit jste mohli ale i mobilní studio Českého rozhlasu Zlín.

Mobilní studio Českého rozhlasu Zlín

Ve studiu v OC Zlaté jablko na náměstí Míru jste se mohli během festivalu potkat s moderátory Českého rozhlasu: Jarkou Barboříkovou, Pavlem Vackem nebo Ondřejem Strachotou. Jejich hosty pak byli například herci Roman Vojtek, Marek Lambora, Vladimír Kratina, Jitka Schneiderová, Hana Igonda Ševčíková, Marek Igonda, Pavel Nový, zpěvák Albert Černý, zpěvačka Lucie Vondráčkovávýkonná ředitelka UNICEF v České republice Pavla Gomba, herečka a spisovatelka Marta Dancingerováprezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová a další.

Záznamy jednotlivých rozhovorů najdete v odkazech, které můžete otevřít pod jménem daného hosta v textu výše. Fotky vám nabízíme ve fotogalerii:

Moderátorská dílna s Jarkou Barboříkovou

Čtěte také

V koma modulech v parku Komenského jste mohli najít virtuální rozhlasové studio. V něm se zájemci pod vedením moderátorky Českého rozhlasu Zlín Jarky Barboříkové seznámili se studiovou prací moderátora a mohli si natočit si vlastní rozhovor s vybranou osobností, například s hercem Janem Čenským, písničkářem Pokáčem, youtuberem Lukefrym, se zpěvačkou Dashou nebo dokonce s Bartem Simpsonem.

V dalším koma modulu v parku Komenského byl připraven program Rádia Junior – živé vysílání, soutěže a kreativní aktivity.

Den Českého rozhlasu

Sobota 3. června byla na festivalu Dnem Českého rozhlasu. Na náměstí Míru zazpívali od 15 hodin Adéla Zouharová, cimbálová muzika Cifra, kapela Lake Malawi a Lucie Vondráčková. Tentýž den od 22 hodin proběhla na zlínském zámku diskotéka Martina Hrdinky.

Hvězdy na Chodníku slávy

Hvězdu na Chodníku slávy před Velkým kinem ve Zlíně získali letos herci Tereza Ramba a Jan Cina. Byli jsme u toho:

63. ročník Zlín Film Festivalu je tedy už minulostí.
Budeme se těšit na další setkání s Vámi na dalším ročníku v roce 2024!

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.