Já brečím i u reklam, říká s úsměvem speciální host živého vysílání Českého rozhlasu Zlín Vašek Noid Bárta

Na Zlín Film Festivalu 2021 jste mohli 11. září naživo vidět natáčení pořadu Českého rozhlasu Zlín Na pohovce Jožky Kubáníka. Hlavním tématem byly postavy z knih a k rozhovoru přijal pozvání Vašek Noid Bárta.

Tématem letošního dětského filmového festivalu ve Zlíně je literatura ve filmu. A tak není divu, že hlavním tématem pořadu Českého rozhlasu Zlín Na pohovce Jožky Kubáníka, který se tentokrát vysílal živě z mobilního studia přímo na festivalu, byly postavy z knih.

Pozvání k veřejnému natáčení přijal zpěvák a hudební skladatel Vašek Noid Bárta.

Řeč byla nejen o jeho oblíbených knihách a hrdinech, ale i o natáčení pokračování pohádky Tajemství staré bambitky, ke které Vašek skládal muziku a účinkoval v ní i jako herec. Tato pohádka bude mít premiéru 9. prosince 2021.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.