I někteří řidiči o svátcích chtějí volno. Zlínský dopravce omezí na Vánoce a Silvestra provoz MHD

23. prosinec 2019 06:56

Městská hromadná doprava ve Zlíně a Otrokovicích bude přes svátky, a zejména na Štědrý den a na Silvestra, jezdit v omezeném provozu. V tomto období cestuje i méně lidí.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) omezí na vánoční svátky a v závěru roku provoz. V některé dny proto budou trolejbusy a autobusy jezdit v prázdninovém rozsahu, případně podle jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky. Informoval o tom zástupce DSZO Vojtěch Cekota.

Společnost podle něj reaguje na situaci, kdy mají žáci a studenti v závěru kalendářního roku prázdniny a řada zaměstnanců čerpá dovolenou. V souvislosti s tím se snižuje poptávka po využívání městské hromadné dopravy. „Řádnou dovolenou si chtějí o Vánocích vybírat i někteří řidiči,“ uvedl Cekota.

Čtěte také

Takzvané prázdninové jízdní řády budou letos platit v pracovních dnech mezi svátky, tedy v pátek 28. prosince a v pondělí 30. prosince. Trolejbusy a autobusy DSZO budou po tyto dva dny jezdit podle prostředního sloupce časových údajů na zastávkových jízdních řádech, tedy v rozsahu jako o hlavních letních prázdninách. Podle jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky budou jezdit vozidla MHD ve dnech 25. a 26. prosince a ve dnech 28. a 29. prosince.

Zvláštní omezení na Štědrý den a Silvestra

Zvláštní omezení uplatní DSZO ve večerních hodinách ve dnech 24. a 31. prosince. Po 17:00 na Štědrý den a po 21:00 na Silvestra budou platit samostatné jízdní řády. Na letácích ve vozidlech i na zastávkách budou zveřejněny odjezdy posledních pravidelných spojů i odjezdy dalších spojů, které budou zajišťovat minimální dopravní obslužnost na linkách v pozdějších večerních hodinách.

Na páteřních trasách na Jižní Svahy a do Otrokovic se budou trolejbusové linky 6 a 2 střídat, takže do Otrokovic spoje pojedou přibližně po 30 minutách, na Jižní Svahy po 20 až 30 minutách.
Vojtěch Cekota, mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice

„Na páteřních trasách na Jižní Svahy a do Otrokovic se budou trolejbusové linky 6 a 2 střídat, takže do Otrokovic spoje pojedou přibližně po 30 minutách, na Jižní Svahy po 20 až 30 minutách,“ doplnil Cekota.

Dopravní společnost upozornila, že 31. prosince, ač jde o pracovní den, bude MHD přes den až do 17:00 jezdit podle svátečních jízdních řádů. Provoz podle klasických jízdních řádů pro běžné pracovní dny obnoví dopravce od čtvrtka 2. ledna, avšak v tento i následující den ještě bez školních spojů.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související