Hradiště spouští internetovou encyklopedii. Dějiny města jsou on – line

28. listopad 2017
Zprávy ze Zlínska

O historii i současnosti Uherského Hradiště se ode dneška můžete dočíst na jedné webové stránce. V základní verzi je zatím 600 fotografií, lidé se mohou prohlédnout i jednotlivé ulice města. A je v ní 500 událostí a osobností.

Encyklopedie bude volně přístupná na internetových stránkách encyklopedie.mesto-uh.cz. Knihovna zatím spouští základní verzi, kterou postupem času bude ve spolupráci s uherskohradišťským muzeem doplňovat.

Obsah encyklopedie je věnovaný jednotlivým osobnostem i událostem Uherského Hradiště. Těch je tam momentálně podle ředitele knihovny Radovana Jančáře více než pět stovek. Mezi nimi jsou například i první písemné zmínky o místních částech, nebo odhalení pomníku padlých z roku 1923.

Lidé si můžou prohlédnout i jednotlivé ulice. Všechny informace jsou opravdu encyklopedické, tedy stručné a jasné a doplňuje je zatím asi 600 fotografií.

Protože tvůrci chtějí zachovat co největší věrohodnost publikovaných informací, vkládá je do internetové podoby jen redakční tým složený z pracovníků knihovny, Slováckého muzea i radnice. Pracovali na ní rok. Tým odborníků bude do encyklopedie vkládat i podněty od lidí.

Internetovou encyklopedií připravují i radní v Kroměříži.

Spustit audio