Hlavní tah Kunovicemi ve směru na Ostrožskou Novou Ves je uzavřený, řidiče čeká zdržení

14. březen 2022 10:33

Kvůli rekonstrukci průtahu Kunovic na Uherskohradišťsku není od 14. března 2022 průjezdná silnice I/55 ve směru na Ostrožskou Novou Ves.

Řidiči, kteří pojedou přes Kunovice na Uherskohradišťsku, musí počítat s problémy. Silničáři totiž začali 14. března 2022 po zimní pauze znovu opravovat průtah města a na několik týdnů uzavřeli křižovatku ve směru na Ostrožskou Novou Ves.

Objízdná trasa pro nákladní vozy vede přes Moravský Písek – to znamená, že tato auta se do Kunovic vůbec nedostanou, ale jezdí po obchvatu města nebo přes Staré Město. Vozidla do sedmi a půl tuny pak uzavírku objíždí přes Hluk, což znamená prodloužení trasy do Uherského Ostrohu asi o deset kilometrů.

Právě v Hluku se obávají zvýšeného provozu. Tamní lidovecký starosta Martin Křižan při očekávaném průjezdu asi dvanácti tisíc automobilů předpovídá dlouhé kolony ve směru od Kunovic i od Uherského Ostrohu. Pomoci by snad trochu mohla zkratka, kterou můžou využít ti řidiči, kteří pojedou z Kunovic do Ostrožské Nové Vsi a opačně. Ti si budou moct cestu zkrátit přes ulici Osvobození a propojku za Kunovicemi.

Objížďka přes Hluk potrvá čtrnáct týdnů, celé opravy průtahu Kunovic pak skončí na začátku srpna. Opravy by měly stát zhruba 140 milionů korun.

Důvodem je rekonstrukce celého úseku silnice I/55 v Kunovicích. Opravy, které začaly už v polovině minulého roku, by měly do budoucna přispět k lepší dopravní situaci v Kunovicích. Poté, co bude několik týdnů uzavřený směr na Ostrožskou Novou Ves, silničáři následně uzavřou směr na Míkovice a v závěrečné části rekonstrukce i odbočku do průmyslového areálu bývalého Letu.

Podrobné informace o opravách silnic v Kunovicích najdete také na www.prutahkunovice.cz.

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji najdete pohromadě ZDE. Články jsou řazeny podle aktuálnosti, tedy sestupně od nejnovějších.

Spustit audio

Související