Hlasování o bazénu v Zubří je neplatné. Soud v něm našel vážně chyby

5. prosinec 2017
Zprávy ze Zlínska

Krajský soud v Ostravě zrušil výsledky říjnového referenda v Zubří na Vsetínsku. Lidé tam rozhodovali, jestli chtějí nový krytý bazén.

Letos v říjnu v Zubří lidé rozdílem jednoho hlasu podpořili stavbu krytého bazénu za zhruba 120 milionů korun.

Podle usnesení soudu z prvního prosince, dostupného na webu města, je ale po přepočítání výsledný počet hlasů pro i proti stejný. Jde už o druhé neplatné referendum.

A soud při hlasování zjistil i další chyby. „Zjistili jsme závažné chyby, kterých se okrskové komise v průběhu sčítání hlasů a v průběhu zdokumentování a výsledků místního referenda dopustily. Například nezapečetěné obálky nebo vady v zápisu,“ řekl tiskový mluvčí Krajského soudu v Ostravě, pobočky v Olomouci Michal Renda.

O tom, jaký bude další postup, budou rozhodovat zastupitelé. Opozice chce nové referendum spojit s hlasováním v prezidentských volbách.

Krytý bazén s wellness centrem, venkovním koupalištěm a novou kuželnou přijde na 130 milionů bez DPH, stavět se měl začít už v červenci. Dalších minimálně 60 milionů bude stát lékařský dům a komunitní dům pro seniory, na které chce radnice získat dotace. Na obě etapy už město získalo stavební povolení.

Odpůrcům bazénu vysoké náklady vadí, obávají se zadlužení města

Spustit audio