Helena Růžičková mi z lógru vyvěštila syna, vzpomíná Yvetta Blanarovičová

V rámci vzpomínkového vysílání na počest Heleny Růžičkové usedla na pohovku Jožky Kubáníka herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová.

S Helenou Růžičkovou se poprvé setkala při natáčení pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Shodou okolností to byla první čarodějnice v plejádě strašidel Yvetty Blanarovičové. „Když jsem přišla do maskérny a kostymérny, Helča tam už vlastně seděla, byla připravená, a měla to své pověstné kafíčko,“ začíná Yvetta vzpomínat na své první setkání s Helenou Růžičkovou. Ta jí prý rovnou řekla: „Cérko sedej,“ a začala hádat z lógru. Yvettě vyvěštila syna se počátečním písmenem M v době, kdy ještě Yvetta netušila, že bude zakládat rodinu. Věštba se splnila, později se jí narodil syn Matyáš.

O paní Heleně se říká, že s nikým moc necukrovala a hned byla rázná a ostrá, což Yvetta vyvrací: „Mám na ni ty nejlepší vzpomínky. Zahalila mě takovou ochranou. Byla jsem na začátku velmi pokorná a vděčná, že si s takovou osobností můžu zahrát. Byl to neskutečněj profík v tom, jakým způsobem hrála. Mám na ni báječné vzpomínky a na mě byla vždy hodná. Byl to poctivej a velmi pokornej umělec.“ Herecký talent Heleny Růžičkové se projevoval nejen v nacvičených textech. Velmi dobře naslouchala a okamžitě reagovala na improvizaci svých kolegů.

Mnoho zajímavých i vtipných historek vzniklo i mimo dobu natáčení. „Jednou jsme šly nakupovat s Helčou, neměla sandály a vzpomněla si na to v době oběda. Všechny prodejny obuvi tehdy byly v době oběda zavřené. Jako dvě nalíčené čarodějnice jsme v Jablonci začaly třískat na dveře obuvi. Lekli se nás a rozprchli se, jak když píchnete do vosího hnízda,“ vzpomíná se smíchem Yvetta Blanarovičová.

Jak se Helena Růžičková chovala na place? Co Yvettě Blanarovičové herecky předala? A jaké další historky se s Helenou Růžičkovou pojí? Ve vzpomínkovém vysílání na Helenu Růžičkovou odpovídá na otázky Jožky Kubáníka herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související