Expedice Z101 objevila v Egyptě Prahu a dala si tam svíčkovou, utopence a guláš se šesti

10. září 2021

Expedice Z101 plní hned několik poslání. Vedle následování Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda hledá na své cestě také další české odkazy. Při cestách po Egyptě tak objevila Prahu.

V Hurghadě je restaurace Praha, jejíž majitelka Marcela žije v Egyptě asi 18 let a naučila svého manžela Silvestra vařit guláš a svíčkovou. Cestovatelé si tak po delší době dali pravý český guláš se šesti, smažený sýr, svíčkovou a utopence, přičemž buřty Marcela vozí z Česka v kufru. Večery pak Expedice Z101 trávila i u slivovice a piva, což se na obou členech expedice podle jejich vlastních slov podepisovalo a v kombinaci s horkem se pobyt v Praze stal fyzicky náročným. Na dobré náladě to však nikterak neubalo, jedinou vadou na kráse je informace, se súdansko-etiopská hranice se uzavřela.

Více v další reportáži cestovatelů Tomáše Vaňourka a Lindy Piknerové.

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na https://rozhl.as/ExpediceZ101.

Spustit audio

Související