Dopravní peklo v Rožnově. Začala oprava silnice přes město, objížďka pro kamiony zatím není

20. červenec 2020 06:18

Motoristé opravovaným úsekem projedou kyvadlově, provoz budou řídit semafory a v dopravních špičkách policisté.

V Rožnově pod Radhoštěm dnes začíná oprava hlavního tahu městem. Opravovat se bude úsek mezi světelnou křižovatkou u Janíka až po křižovatku u Eroplánu.

Městem budou během oprav projíždět i kamiony, ty měly přitom původně opravovaný úsek objíždět a Rožnovu se úplně vyhnout. V pátek se na tom dohodli zástupci ředitelství silnic s vedením města.

Objížďku, která byla kvůli opravě silnice ve městě pro nákladní vozy připravena, zatím nelze použít.

"Vzhledem k tomu, že na plánované objízdné trase, konkrétně na silnici I/57 v obci Hodslavice, probíhají až do konce srpna tohoto roku stavební práce, bude možné tuto objízdnou trasu využít až od 1. září 2020," uvedl v dopise zaslaném rožnovskému starostovi Radimu Holišovi (ANO) Václav Chajdrna ze zlínské správy ŘSD.

"ŘSD nám předložilo dvě možnosti. Zahájit stavbu se změnou části opravovaného úseku a průjezdem kamionů do 31. srpna, anebo celou opravu posunout až na září, kdy tranzit kamionů může využít objízdné trasy mimo Rožnov. Zvolili jsme co nejrychlejší zahájení stavby s ohledem na fakt, že by hrozilo posunutí stavby až do příštího léta. I tak ŘSD slíbilo dodržet zákaz průjezdu kamionům od 1. září," uvedl starosta Rožnova Holiš.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související