Dopravní komplikace skončí. V Otrokovicích se příští týden po osmi měsících otevře opravený nadjezd

29. říjen 2019 06:29

Most v ulici Nadjezd bude po rekonstrukci otevřen už v úterý 5. listopadu ve 14 hodin. Vozy MHD po něm ale vyjedou až o několik dní později.

V souvislosti s otevřením rekonstruovaného silničního nadjezdu nad železniční tratí v Otrokovicích bude od soboty 9. listopadu 2019 obnoven normální provoz na autobusové lince MHD č. 55.

Z důvodu uzavření otrokovického nadjezdu (v ulici Nadjezd) v únoru 2019 musela Dopravní společnost Zlín – Otrokovice kompletně změnit jízdní řády na autobusové lince 55 a částečně i na linkách 2 a 70 a odklonit provoz na výlukovou trasu kolem vodní nádrže Štěrkoviště. Od soboty 9. listopadu se po zprovoznění rekonstruovaného nadjezdu vrátí provoz MHD na původní trasu.

Čtěte také

„Převedením autobusové linky č. 55 na objízdnou trasu jsme se snažili zajistit obyvatelům otrokovické čtvrti Bahňák plnohodnotný provoz MHD i po dobu uzavírky nadjezdu. Během téměř devítiměsíční výluky tam naše autobusy najezdí navíc proti běžnému stavu asi 127 tisíc kilometrů,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. „Stejně jako ostatní motoristé proto vítáme, že je nadjezd opraven a naše linka se na něj může vrátit,“ dodal.

Slavnostní přestřižení pásky symbolizující dokončení rekonstrukce mostu v ulici Nadjezd se uskuteční už v úterý 5. listopadu ve 14 hodin. Je zvána i široká veřejnost. „Pokud nenastane nějaká nepředvídatelná událost, ve středu 6. listopadu bude most otevřen pro veřejnou dopravu a obyvatelé jej budou moci začít využívat. Jelikož byly jízdní řády schváleny na dobu do 8. listopadu, MHD se jimi musí do této doby řídit a první vozidlo MHD pojede původní trasou přes nadjezd až v sobotu 9. listopadu,“ vysvětlila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související