Domácí zabíjačky jsou dnes už spíše vzácností. V Míškovicích na Kroměřížsku si tuto tradici zachovali

1. březen 2024

Život na vesnici byl odpradávna spjatý i se zabijačkami. Tomuto fenoménu se věnuje reportáž Silvie Pospíšilové z cyklu Kořeny.

V pravidelném cyklu Kořeny o všem, co utvářelo a utváří náš kraj, se tentokrát zaměříme na tradiční a významnou událost našich vesnic - zabijačky. Tyto každoroční události přinášejí nejen lahodné masné pochoutky, ale také spojují komunitu a zachovávají staré řemeslné tradice.

V Míškovicích na Kroměřížsku nechtěli, aby místní děti znaly zabijačkové speciality jen z obchodu, a tak tu parta nadšenců v čele se starostou začala pořádat obecní zabijačky. A vy se prostřednictvím reportáže můžete na jednu z nich podívat.

Tento článek je součástí seriálu reportáží Českého rozhlasu Zlín KOŘENY. Všechny jeho díly najdete ZDE.

Spustit audio

Související