Děti země napadly stavební povolení na dálnici D55. Stavba začne nejpozději 2021, tvrdí ministr dopravy

Ministr dopravy Vladimír Kremlík z Hnutí ANO chce co nejrychleji vyřešit odvolání ekologů kvůli stavebnímu povolení na úsek dálnice D55 mezi Starým Městem a Moravským Pískem.

Ministerstvo dopravy chce co nejrychleji vyřešit odvolání spolku Děti země proti stavebnímu povolení na výstavbu části dálnice D55. Ten má spojit Staré město a Moravský Písek.

Čtěte také

Spolku vadí, že povolení neřeší případné kompenzace za ničení biotopů. Další postup popsal Českému rozhlasu šéf resortu Vladimír Kremlík za Hnutí ANO.

„Ministerstvo dopravy musí vyhodnotit opravný prostředek a ministr dopravy následně rozhodne. Budu chtít, aby rozhodnutí o rozkladu bylo vydáno bezodkladně. Chci, abychom v tom mezidobí, než bude pravomocně povolena stavba, tak byla vyřešena majetkoprávní příprava, byl vysoutěžen zhotovitel a stavba byla zahájena nejpozději v roce 2021,“ uvedl ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Dálnice D55 v budoucnu povede z Olomouce přes Přerov, Hulín, Otrokovice, Uherské Hradiště a Hodonín do Břeclavi, její celková délka bude 101 km.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související