Co Čech, to houbař

29. červenec 2024

Houby byly vždy jednou ze složek tradičního jídelníčku a houbaření oblíbeným koníčkem našich dědečků a babiček. A platí to i dnes.

A jak je na tom s houbařením Zlínský kraj? Na houby můžete ve Zlínském kraji vyrazit do Bílých karpat, Hostýnských vrchů, do Beskyd nebo do lesů pohoří Chřiby, kam se s houbaři a mikrofonem vydala redaktorka Českého rozhlasu Zlín Markéta Macháčková.

V reportáži se mimo jiné dozvíte, jak je to s houbařením mimo Česko, nebo že můžete s odborníky vyrazit na mykologickou procházku.

Tento článek je součástí seriálu reportáží Českého rozhlasu Zlín KOŘENY. Všechny jeho díly najdete ZDE.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.