Chcete pomáhat jako dobrovolník? Navštivte jednotné místo pro Zlínský kraj s názvem Databáze pomoci

12. listopad 2020

Takzvanou Databázi pomoci spustilo ve středu 11. listopadu Regionální dobrovolnické centrum Zlínského kraje. Zde se má setkávat nabídka dobrovolníků s poptávkou zejména z oblasti sociálních a zdravotních služeb.

Databázi pomoci najdete na webových stránkách Charity Uherský Brod. Poskytovatelé nejen sociálních a zdravotních služeb sem mohou zadávat své požadavky na pomoc se zajištěním péče o potřebné. Dobrovolníci, brigádníci i praktikanti si pak mohou v této Databázi nalézt uplatnění a místo, kde by mohli a chtěli pomáhat.

Pokud v databázi dobrovolník nenajde vhodnou pozici, může se pomocí formuláře zaregistrovat a mít tak možnost být osloven později při nalezení vhodného místa.

Čtěte také

Jak v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín uvedla vedoucí Regionálního dobrovolnického centra Zlínského kraje Jana Haluzová, už v den spuštění pro dobrovolníky tu hledaly pomoc s obsazením víc jak 25 míst organizace z převážně sociální sféry.

„Je zde umístěna tabulka podle regionů, ve které je uvedeno místo výkonu. Je tu popsáno, jestli hledají brigádníka nebo dobrovolníka, kolik takových lidí potřebují a jaká přesně by ta činnost měla být,“ doplnila k obsahu tohoto kontaktního místa Jana Haluzová.

Uvedla také, že databáze bude průběžně aktualizována, což znamená, že obsazené pozice budou mazány.

Databázi pomoci najdete ZDE.

Spustit audio

Související