Cestování Expedice Z101 není jen o objevování a dobrodružství, hodně pozornosti potřebuje i speciál George, který posádku po Africe vozí

3. září 2021

Stejně jako o sedmdesát čtyři let dříve Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund hýčkali na své cestě svoji legendární Tatru 87, i Tomáš Vaňourek s Lindou Piknerovou musí pečovat o expediční speciál jménem George.

Poté, co cestovatelům Expedice Z101 vykradli v přístavu speciál George a Tomáš s ním absolvoval několik tisíc kilometru po egyptských cestách a pískem poušti, se ukázalo, ze George trochu drhne. Díky Češce žijící v Káhiře s egyptským manželem, který zde má firmu prodávají náhradní díly na škodovky, se účastníci afrického putování dostali do servisu, jehož majitel jezdí pravidelně na zkušenou do Mladé Boleslavi.  

A tak George prošel kompletní revizí, při které se ukázalo, že v přístavu auto nejen vykradli, ale přestříhali taky dráty. Ty nějakým zázrakem měsíc držely a na absentující elektřinu v autě se přišlo během cesty do čistírny, kdy vypovědělo službu. Po několika dnech v servisu a odhalení problému s převodovkou (zřejmě se zloději v přístavu snažili George pořádně projet) zahájili cestovatelé přesun směr Hurghada.

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na https://rozhl.as/ExpediceZ101.

Dnešní díl věnovaný Expedici Z101 je tedy věnován Georgovi a jistě tak zaujme i automechaniky.

Expedice Z101 - opravna škodovek v Egyptě
Spustit audio

Související