Zřejmě nezkušenost mladé řidičky stála za nehodou osobního auta s vlakem ve Zlíně. Nikdo nebyl zraněn

11. listopad 2019 15:44

V době nehody jelo ve vlaku podle policie asi 20 lidí. Provoz na trati byl asi dvě hodiny přerušen, mezi stanicemi Lípa a Zlín střed fungovala náhradní autobusová doprava.

Na železničním přejezdu ve Zlíně se v pondělí před polednem srazil osobní vlak s osobním autem. „Nehoda se obešla bez zranění,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. V době nehody jelo ve vlaku podle policie asi 20 lidí. Provoz na trati byl kvůli nehodě přerušen, mezi stanicemi Lípa a Zlín střed fungovala náhradní autobusová doprava, provoz byl obnoven po 14:00.

S největší pravděpodobností přehlédla červený světelný signál na přejezdovém zabezpečovacím zařízení. Vjela na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak ve směru do Otrokovic, a do vlaku narazila.
Monika Kozumplíková, mluvčí PČR Zlín

Za nehodou, která se stala na železničním přejezdu nedaleko krajské nemocnice, stála podle zlínské policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové zřejmě nezkušenost osmnáctileté řidičky automobilu.

„Mladá řidička jela ve směru od ulice Broučkova ke třídě Tomáše Bati přes železniční přejezd v Podvesné ulici. S největší pravděpodobností přehlédla červený světelný signál na přejezdovém zabezpečovacím zařízení. Vjela na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak ve směru do Otrokovic, a do vlaku narazila,“ uvedla mluvčí.

Dechová zkouška u řidičky i strojvedoucího byla negativní. „Škodu na vozidle i na vlaku vyčíslili policisté předběžně na 160 tisíc korun,“ uvedla Monika Kozumplíková.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související