Zlínský kraj už zná jméno vítěze letošního Zlatého Ámose

8. únor 2012

Zlatým Ámosem Zlínského kraje se stal Michal Mikláš z Gymnázia a Jazykové školy ve Zlíně. Anketu o nejoblíbenějšího učitele vyhrál mezi šesti nominovanými pedagogy.

K vítězství Michala Mikláše přispěli studenti, kteří porotu přesvědčovali, že právě jejich učitel je ten nejlepší. „Pan profesor mi nabídl, že se k němu můžu vždycky obrátit, když budu potřebovat, a vždy mi podal učivo, abych tomu rozuměla,“ popsala jedna ze studentek zlínského gymnázia. „Pan Mikláš byl legenda a když jsem přišel na gymnázium, tak jsem se utvrdil v tom, že legenda je pravdivá,“ dodal další ze studentů.

Michal Mikláš, který působí na Gymnáziu a Jazykové škole ve Zlíně sedm let, učí informatiku a počítačovou grafiku. Vítězství v regionálním kole ho posunulo do semifinále soutěže, které se uskuteční na začátku března v Praze. „Vítězství je pro mne velmi potěšující, mám velkou radost, ale zároveň i zavazující,“ řekl oceněný pedagog.

Anketa o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos si podle pořadatelů klade za cíl popularizovat pedagogy, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli a dětmi a jejich vedoucími. Letos se ale v soutěži sešlo méně přihlášek - místo loňských sedmdesáti jen třiačtyřicet. Finále se uskuteční 23. března v Praze.

autor: rv
Spustit audio