Zlínská stopa na olympiádě. Jamajské bobistky oblékla na premiéru designérka z univerzity

7. únor 2018

Jamajské bobistky budou v Koreji závodit v kombinézách, které pro ně navrhla designérka a absolventka zlínské univerzity Zuzana Bahulová. Ta už vytvářela kolekce pro letní olympidády, na zimní bude mít premiéru.

Na hry v jihokorejském Pchjongčchangu se třicet let po proslulém jamajském mužském čtyřbobu na olympiádě v Calgary kvalifikoval také ženský tým bobistek.

„Požadavkem sportovkyň bylo, aby se na dresech uplatnily barvy z jamajské vlajky a motiv malého kolibříka červenozobého, což je národní pták. Hlavní část kombinézy je proto černá a je doprovázena zelenými a žlutými prvky. Ptačí motiv jsem pak umístila na zadní stranu těla," popsala svůj návrh designérka, absolventka Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Kromě kombinézy pak navrhla i design šátku, bund a elastických kalhot. Zuzanin návrh se Jamajčankám natolik líbil, že si jej prosadily u výrobce oblečení Puma, který jinak vyrábí s vlastními návrháři.

Zuzana Bahulová navrhuje sportovní oblečení dlouhodobě.

Už na olympiádě v Londýně tak v kombinézách navržených zlínskou designérkou závodili běloruští, nigerští a němečtí závodníci.

Na olympiádě v Riu pak navrhla dresy pro veslaře Bulharska, Maďarska a Německa. Na zimní olympiádě bude mít designerka letos premiéru.

„Dnešní technologie umožňují, že člověk může zůstat doma ve Zlíně, a přitom pracovat na zakázkách doslova pro celý svět. Čas od času je třeba vyjet do zahraničí, ale vždycky se můžu vrátit tam, kde čerpám inspiraci," dodala Zuzana Bahulová.

Související