Korejská olympiáda i lyžařské mistrovství světa. Brod, Zlín i Rožnov mají v soutěžích svoje zástupce

21. leden 2018

Šárka Pančochová, Michal Jordán a Tereza Tvarůžková. Zlínský kraj bude mít zastoupení jak na zimní olympiádě v korejském Pchjongčchangu, tak na juniorském mistrovství světa v lyžování ve Švýcarsku.

V olympijském týmu tak nechybí ani snowboardistka Šárka Pančochová. Rodačka z Uherského Brodu pojede na svoji třetí olympiádu.

Ve Vancouveru skončila na U-rampě na 14. místě. O čtyři roky později byla pátá ze slopestylu v Soči.

Do nominace hokejistů se dostal rodák ze Zlína obránce Michal Jordán. Ten nyní hraje v KHL, jeho otec Aleš je kustodem zlínských hokejistů.

Mladá závodnice z Rožnova pod Radhoštěm zase míří na Mistrovství světa v běhu na lyžích juniorů. Ve švýcarském Gomsu bude Česko reprezentovat Tereza Tvarůžková.

Podle mluvčího radnice Tomáše Grosse se kvalifikovala díky dvěma medailím z mistrovství České republiky. Členka TJ Rožnov pod Radhoštěm vstoupí do světových závodů na přelomu ledna a února.

Český juniorský šampionát se konal v Novém Městě na Moravě. „Tereza na mistrovství republiky získala jeden bronz a jedno stříbro v disciplínách 10 km bruslení a 10 km klasicky. Nyní je na řadě mistrovství světa ve Švýcarsku, kterého se kromě Terezy zúčastní i další Rožnovan Ladislav Kozlovský, který poslední tři roky startuje za Fenix ski team Jeseník,“ uvedl Martin Holiš, trenér Terezy Tvarůžkové.

Související