Tělo je unavené, ale půjdu do toho naplno. Brodská rodačka Šárka Pančochová míří na třetí olympiádu

2. únor 2018

Po operacích obou ramen z loňského jara by se snowboardistka Šárka Pančochová potřebovala více rozjezdit. Času už ale moc nezbývá, v neděli tak odletí na olympijské hry do Pchjongčchangu s vědomím, že na nejlepší soupeřky trošku ztrácí, ale chce využít svých zkušenosti.

V sedmadvaceti letech se bývalá vítězka Světového poháru ve freestylových disciplínách zúčastní třetích olympijských her. Startovala už v U-rampě ve Vancouveru 2010 a před čtyřmi lety skončila pátá ve slopestylu v ruském Soči.

"Už se těším, až tam budeme," řekla Pančochová při přebírání olympijské kolekce pro Pchjongčchang, kde bude patřit mezi nejstarší jezdkyně. "Tělo je trošku unavené, ale zkušeností mám spoustu a na ty budu hrát. Pojedu si to svoje," plánuje pro závody ve slopestylu a Big Airu, který bude mít olympijskou premiéru.

Rehabilitace byla delší

Po minulé sezoně podstoupila operace obou ramen. Rehabilitace trvala o něco déle, než si představovala. "Bylo to náročnější a ve snowboardingu se nejde triky naučit hned. Už se cítím o dost lépe než v létě, ale potřebuju se rozjezdit."

V porovnání se špičkou je proto podle sebe o něco pozadu. "To musím, bohužel, upřímně říct, ale dám tomu co půjde a uvidíme, co se stane," řekla. O výsledcích konkrétně nemluvila. "Ve snowboardingu je to těžké. Nikdo neví, jaké bude počasí a jak to bude probíhat. Snažím se jet připravená, šťastná a těším se."

Kvalifikace v prvním týdnu

V zimě odjela jen jeden slopestyle, a to už začátkem září na Novém Zélandu. V Big Airu startovala čtyřikrát a nejlépe skončila kousek za stupni pátá v německém Mönchengladbachu. Dva měsíce před olympiádou trénovala v Americe.

Olympijskou trať slopestylu i skok pro Big Air si vyzkoušela předloni v rámci Světového poháru. "Vím, že tam ve slopestylu nechali nějaké překážky a už jsem přemýšlela, co by se tam dalo dělat," myslí na olympiádu s předstihem. "Bude to zajímavé. Je to takový předimenzovaný skatepark," popsala.

Kvalifikace slopestylu začne první víkend her a finále je v pondělí 12. února. Pak bude mít Pančochová pauzu, jelikož Big Air má kvalifikaci 19. února.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK

Související