Zlínská policie pátrá po pachateli, který poškodil v Malenovicích tři luxusní auta. Škoda je 200 tisíc korun

12. červenec 2019 11:52

K poškození celkem tří vozidel značek Jeep Cherokee a Mitsubishi, došlo v noci ze středy na čtvrtek ve Zlíně-Malenovicích. Pachateli hrozí až jeden rok vězení.

Zlínští policisté od čtvrtečního rána pátrají po pachateli, který poškodil tři luxusní vozidla zaparkovaná v autobazaru ve Zlíně-Malenovicích. „Vandal způsobil svým jednáním škodu za dvě stě tisíc korun. Za trestný čin poškození cizí věci hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla pro Český rozhlas Zlín mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Zdraví má přednost před jízdním řádem. Řidiči MHD ve Zlíně týdně pomáhají i zachraňovat životy cestujících

Cestující MHD ve Zlíně (ilustrační)

Není neobvyklé, že cestující MHD postihne nějaký zdravotní problém. Řidiči jsou školeni, jak takové situace řešit. Důležité je, aby řidiče informovali také včas další pasažéři.

K poškození celkem tří vozidel značek Jeep Cherokee a Mitsubishi, která byla v autobazaru nabízena jako nejdražší, došlo v noci ze středy na čtvrtek ve Zlíně-Malenovicích. „V době od středečních 18.00 hodin do 8.00 hodin ve čtvrtek ráno prozatím neznámý pachatel rozbil kamenem u všech tří vozidel sklo zavazadlových dveří, u dvou z nich rozbil také zadní světlo, na všech potom způsobil různé oděrky a vrypy,“ popsala Kozumplíková. Celková škoda se předběžně vyšplhala na dvě stě tisíc korun.

Policisté po neznámém pachateli pátrají. V této souvislosti žádají o pomoc také veřejnost. „Pokud jste si všimli v noci na čtvrtek v Malenovicích u autobazaru na ulici Tečovská čehokoli, co by mohlo vést k pachateli, zavolejte, prosím, na linku tísňového volání policie – 158,“ vyzvala případné svědky zlínská policejní mluvčí.

Poškozené vozidlo ve Zlíně-Malenovicích
autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související