Zlín ovládne špičková cyklistika. Čeká se velký zájem diváků, závody přinesou i dopravní komplikace

Velký divácký zájem očekávají o víkendu zlínští pořadatelé mistrovství Evropy v silniční cyklistice v kategoriích juniorů a jezdců do 23 let.

Na šampionát je přihlášeno pět stovek jezdců z 39 zemí a ve startovním poli nebudou chybět budoucí hvězdy, které mají před podpisem profesionálních smluv. Úvodní část ME obstarají ve čtvrtek a v pátek časovky jednotlivců v Brně, program vyvrcholí ve Zlíně závody s hromadným startem. V sobotu budou bojovat o tituly juniorky a ženy, v neděli junioři a po nich muži do 23 let.

"Očekáváme velkou diváckou účast nejen mezi cyklistickými příznivci ze Zlína a okolí. Dost lidí dorazí i z nedalekého Slovenska, kde je zásluhou Petra Sagana nyní cyklistika snad nejpopulárnějším sportem," řekl technický ředitel závodů ve Zlíně Vladislav Hamrla.

Velká cyklistická akce bude znamenat i dopravní komplikace spojené s uzavřením některých silnic. Závod se pojede na 10,5 km dlouhém okruhu Zlín, Kudlov, Jaroslavice, Zlín. Ten bude uzavřen v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli od 8:00 do 17:30.

"V obou dnech se pokusíme trať uvolnit na půl hodiny mezi závody, aby obyvatelé mohli odjet či dojet do svých domovů podél trati. Vytiskli jsme pět tisíc letáků, které kameloti roznesli do všech poštovních schránek obyvatel bydlících podél trati," dodal Hamrla.

Trať vede i centrem Zlína, cílová rovinka měří tři kilometry. "Pokud bude muset pro obyvatele Zlína dojet sanitka, případně požárníci, tak tato vozidla mají absolutní přednost. I kdyby se měl závod zastavit. Na trati bude dvanáct informačních radiobodů, takže budeme mít dokonalý přehled o situaci," dodal hlavní pořadatel závodů Petr Juřík.

Závodníci se připravují už přímo ve Zlíně
Závodníci se připravují už přímo ve Zlíně
zdroj: ČTK

Související