Zlín bude hledat nového ředitele Městského divadla, Slovácké divadlo má také jen dočasnou ředitelku

7. leden 2022 15:58

Ředitel Městského divadla ve Zlíně Petr Michálek bude od února rektorem Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Radnice už za něj hledá náhradu. Nový ředitel by měl ale nastoupit až od další sezóny. Ani Slovácké divadlo v Uherském Hradišti nemá zatím stálého ředitele.

Městské divadlo ve Zlíně

Čtěte také

Ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek bude od února rektorem brněnské JAMU. Do divadla by ale měl nový ředitel nastoupit až od další sezóny, do konce června tedy povede Michálek současně zlínské divadlo i brněnskou JAMU. Podle Michálka má v divadle silný tým, který ho v případě potřeby zastoupí. V ekonomické oblasti se bude opírat jako dosud o pomoc ekonomické šéfky divadla Ireny Pelkové.

Výběrové řízení na nového ředitele divadla by měl zlínský magistrát vypsat koncem ledna. O svém nástupci zatím nechce Michálek spekulovat.

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti

Čtěte také

Ani Slovácké divadlo v Uherském Hradišti nemá zatím stálého ředitele. Radní koncem roku 2020 dočasně jmenovali ředitelkou vedoucí Útvaru interního auditu městského úřadu Libuši Habartovou. V plánu bylo v průběhu loňského roku vypsat výběrové řízení a najít nového ředitele. Libuše Habartová si ale podle názoru radnice vedla tak dobře, že není potřeba nikoho dalšího hledat. Otázku výběru nového ředitele Slováckého divadla prý otevře vedení města podle potřeby.

Spustit audio

Související