Zázvorový aperitiv
Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 7. února.
Budete potřebovat:
- 25 dkg zázvoru
- 30 dkg cukru krupice
- šťávu ze 2 citronů
- 600 ml vody
- 1 vodku
Postup:
- Na kostičky nakrájený zázvor dáme do hrnce a vaříme.
- Po 20 minutách přidáme cukr a citrónovou šťávu. Až se cukr rozpustí, přecedíme a necháme aperitiv vychladnout.
- Poté přidáme alkohol.
- Nápoj uchováváme v chladu, před použitím vždy protřepeme. Výborná je lžíce po jídle – pomáhá s trávením!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.