„Zatím mi to připadá jako zvláštní škaredý sen,“ říká zdravotní sestra Barbora Tomšů, která místo rodičovské dovolené pomáhá ve zlínské nemocnici

18. prosinec 2020

Barbora Tomšů je zdravotní sestra z Všeminy u Zlína. V říjnu přerušila rodičovskou dovolenou a dobrovolně se rozhodla pomáhat na oddělení, kde se léčí lidé s těžkým průběhem onemocnění covid-19.

Koronavirová hrozba nejen ve Zlínském kraji nebere konce. Nemocnice jsou už několik měsíců v pozoru a chybí zdravotní personál. Velmi často jsou zmiňováni lidé v takzvané první linii.

Jejich obětavost je často neuvěřitelná. Takovým příkladem je Barbora Tomšů, zdravotní sestra z Všeminy u Zlína, která už od října pomáhá ve zlínské nemocnici u těch nejtěžších pacientů. Je to maminka tří dětí a nyní by měla být na rodičovské dovolené.

„Na podzim jsme celá rodina prodělali koronavirus a zrovna v té době se horšila situace. Tak jsem si říkala, že využiju své nově získané imunity,“ říká k otázce na důvod, proč se rozhodla jít pomáhat do nemocnice. Aby si užila i dětí, chodí pouze na noční směny.

Před nástupem na rodičovskou dovolenou pracovala Barbora jako zdravotní sestra na novorozeneckém oddělení, současná práce u nejtěžších pacientů je pro ni hodně náročná, hlavně psychicky.

A její vzkaz?: „Myslete na to, že Vánoce budou i za rok. Pokud nakazíte babičku, dědečka nebo někoho rizikového, tak se už dalších svátků dožít nemusí.“

Poslechněte si celý rozhovor.

Barbora Tomšů, zdravotní sestra, která pomáhá ve zlínské nemocnici

Zdroj fotografie: Twitter (https://twitter.com/barboratomsu)

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související