Nemocnice ve Zlínském kraji otevírají očkovací centra pro zájemce o čtvrté dávky vakcíny proti koronaviru

21. červenec 2022 11:28

Nemocnice ve Zlínském kraji postupně začínají otevírat očkovací centra pro zájemce o čtvrté dávky vakcíny proti koronaviru. Na některá místa je možné přijít bez registrace, ve Vsetíně nebo Uherském Hradišti je nutné se předem objednat.

Zájemcům o očkování čtvrtou dávkou vakcíny proti nemoci covid-19 se během prázdnin postupně otevřou očkovací centra ve Zlínském kraji.

Zlín, Kroměříž, Valašské Meziříčí 

Očkovací centrum pro zájemce již otevřela nemocnice ve Valašském Meziříčí. Podle mluvčího nemocnice Adama Knesla se zájemci můžou nechat očkovat každý všední den od 13 do 14:30 hodin. Očkuje se tu vakcínou od společnosti Pfizer BioNTech.

Zájemci o vakcínu Pfizer mohou přijít od 22. července 2022 bez registrace také do očkovací ambulance sídlící v budově D v areálu Kroměřížské nemocnice, a to vždy v pátek mezi 7. a 15. hodinou.  V první fázi je tu očkování podle mluvčí Veroniky Slaměnové určeno pro osoby starší 60 let a lidi ve věku od 18 do 59 let, kteří jsou s ohledem na jejich zdravotní stav zranitelní.

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně chystá očkování čtvrtou dávkou proti covidu-19 pro neregistrované až od 1. srpna. Podle mluvčí Dany Lipovské by teď zájemci měli oslovit své praktické lékaře.

Vsetín, Uherské Hradiště

Do nemocnic ve Vsetíně a v Uherském Hradišti se musí lidé předem telefonicky zaregistrovat. Telefonní čísla jsou uvedená na internetových stránkách nemocnic: Vsetín, Uherské Hradiště.

Kolik lidí ve Zlínském kraji již má očkování proti koronaviru?

Čtěte také

Z údajů ministerstva zdravotnictví vyplývá, že zdravotníci ve Zlínském kraji dosud (k 20. 7. 2022) podali 871 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19.

Aktuálně je zájem o očkování nízký, přesto se zvolna zvyšuje. Za posledních sedm dní (13. – 20. 7. 2022) zdravotníci v regionu aplikovali 550 dávek, o týden dříve 330 dávek. 

Aktuální informace o proočkovanosti ve Zlínském kraji najdete na stránkách Krajského úřadu Zlínského kraje.

Spustit audio

Související