Zatčení na hradišťské radnici souviselo s nelegálními obchody s pohonnými hmotami. Obviněných je jedenáct

12. březen 2018 13:45

Kriminalisté zadrželi na Uherskohradišťsku 11 lidí, kteří jsou podezřelí ze zpronevěry a následného rozprodávání pohonných hmot. Jeden ze zadržených pracoval na odboru dopravních a správních agend radnice v Uherském Hradišti.

Zásahu se na konci února zúčastnilo přes 60 policistů, zadržení jsou ve věku od 20 do 50 let. Hrozí jim mnohaleté vězení. Policie trestnou činnost skupiny prověřuje od roku 2014.

Vzniklá škoda činí nejméně 500 000 korun.

Mezi zadrženými jsou podle policejní mluvčí Mileny Šabatové čtyři ženy a sedm mužů.

Policisté se při zásahu uskutečnili také pět domovních prohlídek a sedm prohlídek nebytových prostor. "Při nich zajistili dvě vozidla, kterými byla páchána trestná činnost, a další důkazy pocházející z trestné činnosti," uvedla mluvčí.

Vyšetřovatelé jednoho z dopadených mužů, zřejmě zmíněného zaměstnance radnice, obvinili ze zneužití pravomoci úřední osoby a podílnictví, za což mu v případě uznání viny hrozí až osmileté vězení.

Z podílnictví byly podle Šabatové obviněny také další tři osoby, kterým hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. Dva lidé si vyslechli obvinění ze zpronevěry, za což mohou ve vězení strávit až pět let.

autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související