Žádný kandidát na obzoru. Dům kultury v Uherském Brodě je už půl roku bez ředitele

13. prosinec 2017 09:35

Uherský Brod stále nemá ředitele kulturního domu. Ani v druhém kole výběrová komise nedoporučila žádného z kandidátů. Možností je tak, že instituci i dál povede zastupitelka Irena Krejzová z KSČM.

Kulturnímu domu chybí vedení od konce června, kdy na svou funkci rezignoval bývalý ředitel Jan Zapletal. Do druhého kola výběrového řízení se přihlásili tři kandidáti, jeden svůj návrh dodatečně stáhl. 

"Jeden uchazeč do dvou dnů svou přihlášku stáhl, druhý uchazeč neměl požadované vysokoškolské vzdělání a třetí uchazeč se bohužel přihlásil s koncepcí, která byla absolutně nevyhovující. Zabírala zhruba třetinu stránky," řekl místostarosta Petr Vrána. 

Vedení města si už v listopadu nedokázalo vybrat ze dvou kandidátů, kteří prošli výběrovém řízením. Rada posuzovala plány Petra Paníčka a Romana Švehlíka. Ani jeden nezískal při hlasování městské rady nadpoloviční většinu. Hlasování skončilo patem 4:4, jeden radní se zdržel. 

Komise podle Vrány vyhotovila k výběrovému řízení hodnotící zprávu, se kterou se v pondělí 18. prosince seznámí uherskobrodští radní. 

Pokud některého z uchazečů i přes nesplnění požadavků nedosadí do funkce, povede dům kultury zřejmě i nadále opoziční zastupitelka Irena Krejsová. "Předpokládám, že v tom případě bychom se znovu vrátili k vypsání výběrového řízení někdy v březnu, nebo v dubnu," uvedl Vrána. 

Spustit audio

Související