Začínající firmy mohou ve Valašských Kloboukách využít podnikatelský inkubátor

1. duben 2012

Valašské Klobouky mají nový podnikatelský inkubátor. Město dalo zařízení vybudovat místo rozpadlých budov u hlavního náměstí. Valašskokloboucké podnikatelské centrum nabízí především výhodné pronájmy pro začínající podnikatele.

Zájemcům jsou k dispozici plně vybavené kanceláře. „Podnikatel si může donést kalkulačku a tužku a začít. Včetně počítače a nábytku jinak vše má,“ uvedl jednatel nového centra Karel Šoman.

Podnikatelský inkubátor ve Valašských Kloboukách má jedenadvacet kanceláří. Užitná plocha je sedm set osmdesát metrů čtverečních. „Máme obsazeno sedmdesát sedm procent. Považuji to za velmi dobré číslo,“ doplnil Karel Šoman.

V inkubátoru už nyní působí například firma z oblasti rozvodů vody, plynu a topení, společnost podnikající v projektování elektrotechnických rozvodů a zabezpečovací techniky a stavební podnik.

Součástí inkubátoru je i nové informační centrum, které slouží široké veřejnosti. „Především v sezóně tam turisté získají v maximálním rozsahu informace o městě i celém okolí,“ poznamenal starosta Valašských Klobouk Dalibor Maniš.

Stavba podnikatelského inkubátoru přišla na čtyřicet osm milionů korun. Pětasedmdesát procent město získalo na dotacích.

autor: rv
Spustit audio