Za všechno, co jsem tu zažila. Dana Zátopková darovala atletům z Uherského Hradiště půl milionu

Atletický stadion v Uherském Hradišti má novou vrhačskou klec.

Velkou měrou se o to zasloužila olympijská vítězka Dana Zátopková, která na její pořízení věnovala půl milionu korun. Atletická legenda vysvětlila, že tak splnila starý slib.

„Za to všechno, co jsem tu prožila, tak jsem slíbila, že jim pomůžu,“ říká Dana Zátopková.

Poprvé bude klec za 700 tisíc korun v akci o víkendu, kdy se v Uherském Hradišti uskuteční mistrovství republiky družstev.

Nejrychlejší český muž je z Valašska a vyrůstal v Uherském Hradišti. Zdeněk Stromšík chce mezi nejlepší evropské sprintery

Zdeněk Stromšík chce překonat český rekord

Žádný jiný český sprinter nikdy v historii neproběhl stometrovou trať rychleji.

Pětadevadesátiletá Dana Zátopková je olympijskou vítězkou z roku 1952, o osm let později získala na olympiádě stříbrnou medaili. Je také dvojnásobnou mistryní Evropy z let 1954 a 1958 a mnohonásobnou mistryní Československa v hodu oštěpem.

V roce 1949 se stala v dresu týmu Slovácké Slavie mistryní Československa v házené žen. Manželka dalšího skvělého sportovce, již zesnulého běžce Emila Zátopka, je čestnou občankou Uherského Hradiště. A město po ní pojmenovalo i atletický stadion.

Po vynikající atletce před nedávnem pojmenovali nové víceúčelové sportovní hřiště také v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Město otevřelo moderní areál loni.

Spustit audio

Související